Banden Service

Banden Service ( Uitlijnen & Balanceren )

 

Waarom zijn goede banden zo belangrijk?

 

Goede banden zijn om te beginnen cruciaal voor veilig en comfortabel rijden. Met slechte banden nemen de prestaties van uw auto af, neemt uw remweg toe en loopt u een hoger risico om te slippen. Verder verhogen te zachte of versleten banden het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot van uw auto.

 

Wat kan ik doen om schade te voorkomen?

 

Controleer regelmatig de bandenspanning. De voorgeschreven bandenspanning vindt u terug in de handleiding van uw auto. Controleer de bandenspanning altijd wanneer de banden koud zijn. Ga langs bij uw First Stop specialist als u ongewone dingen opmerkt, zoals een band met een veel lagere spanning. Als uw banden te zacht zijn hebt u minder controle over uw auto en kan de remweg langer zijn. Bovendien slijten uw banden dan veel sneller. Ook banden met een te hoge spanning zijn gevaarlijk: hiermee hebt u minder grip op de weg, remt de auto minder stabiel en hebt u minder controle over de auto, wat kan leiden tot gevaarlijke situaties. Hier vindt u meer informatie over bandenspanning.

Controleer regelmatig de toestand van uw banden. Ga zo snel mogelijk langs bij uw First Stop specialist als u vaststelt dat de band beschadigd is of scheuren vertoont.

Als een van de banden een zware klap heeft opgevangen, bijvoorbeeld door een gat in de weg, is het altijd een goed idee om de band door uw First Stop bandenspecialist te laten controleren op eventuele externe en interne schade.

Controleer regelmatig hoe diep het profiel nog is. Wettelijk mag het profiel van normale banden niet lager zijn dan 1,6 mm. Het is echter beter om nieuwe banden te laten monteren wanneer het profiel lager is dan 3 mm (4 mm voor winterbanden). Hier vindt u meer informatie over het vervangen van banden.

 

Montage, balanceren en ventiel. (Excl. verwijderingsbijdrage voor milieu).

 

Professionele montage door auto garage diamant bandenspecialisten betreft demontage, montage, nieuwe ventiel en balanceren voor uw veiligheid op de weg.

Prijzen vanaf €16.48 per band/ex.btw inbegrepen.

 

Bandenreparatie

 

Voor u veiligheid en om verdere schade te voorkomen, kunt u beste uw autobanden altijd bij ons laten checken alvorens u op reis gaat.

 

 

 

Auto Garage Diamant

Copyright @ Autogarage Diamant